lunes, 15 de abril de 2013

News from Camp Base Kangchenjunga

 Mail recibido de Oscar Cadiach i Lluis Rafols :

Apreciats tots, de Bradaphur a on varem volar des de KTM al nord de la India i Sud-est de Nepal. Lloc calorós per excel·lència. 
Un viatge amb 4x4 ens va portar força incòmode cap al poble de Phidim a 1311 m i ja al començament de les immenses Jungles de Rododhendros. Per on comença la marxa a peu i amb portejadors darrerament amb iacs travessant valls , ponts i rius. L´itinerari segueix per petites aldees. Shibudin a Phunguin, desprès Pedhanj i Khebang fins a Yampudin des d´on varem superar els 1800 m de desnivell amb el dia per arribar a Toronton, dins la vall del riu Shimbua Khola fins a Sheram a 3700m des don amb un bonic trekking es pot accedir al Sikkim i Daeeergeling.
Lloc on comencem a sentir els efectes de l'alçada. Desprès ve Ramche a 4500 m ultima cabana de pastor i on varem fer un dia de repòs els nostres portejador i xerpes. Entrarem a la gelera del Yalung Glacier on esmerçarem un altre dia damunt del glaç viu. 
El desè dia arribàvem al Camp de Base del Kangchenjunga a 5508 m. Així doncs el dia 6 d’abril estem en un dels miradors i balcons de roca i herba dels Camps Bases existents en el 8000 mils, Rodejats de muntanyes emblemàtiques com el grup dels Kabrus, Jannu (Kumbakharna) de 7000 i el mateix Kangchenjunga 8586 m la muntanya dels 5 tresors, la 3ra. muntanya mes alta de la terra, la muntanya mes sagrada dels budistes i dels sherpes del Nepal i Sikkim. Muntanya fortament influenciada per els sobtats canvis meteorològics, amb forts vents, calors i corrents provinents de Golf de Bengala que la situant amb un clima especial.                                       
Nosaltres ara ja portem una setmana en el CB. Ahir vàrem fer la Puja, la cerimònia budista en sense la qual els xerpes no començarien a afrontar un repte com escalar el Kangch. Al CB en anat arribant expedicions, ja no serem sols. 
A KTM ja varem comentar que encapçalàvem una expedició de 14 membres. Composta per 2 Hungars, un eslovac i dirigida per en Zsolt Eross amb el que vàrem coincidir al Annapurna (li manca una cama).  Tres xinessos entre ells la unica dona de moment en el C.B. 
Mrs. Luo Jing. Koreans 5 dirigits per Mr. Hongbin Kim qui va pujar el K2 lany passat amb nosaltres (li manquen els dits de les mans). Mes tard arribarà Khoo Swee Chiou de Singapur que està dirigint una expedició Malaia al Everest i si està de sort també sens unirà al grup en finalitzar la mateixa. També company del K2 l’estiu passat. 
Be, doncs, ja ho veieu no estem tant sols el Lluís i jo, dins la nostra expedició Port de Tarragona amb Seven Summits. A més abans d'ahir va arribar l’expedició d'una altra agencia liderada per en Carlos Soria, amb Dani Salas, Luis Miguel Lopez, Carlos Martinez (dr.) des dels quals ens en facilitat els seus aparells per enviar-vos aquesta informacio.
Tots plegats estem molt bé i amb ganes de començar a instal·lar els camps de alçada- Ahir però ja varem fer una petita excursió amb els xinesos i nosaltres dos per veure el camí de pujada al C1. 
Avui els hi ha tocat als xerpes de ambdues expedicions un cop pasada la puja de començar a instal·lar cordes.
Fins ara es tot. Salut i amunt ens desitgem alhora que agraïm el vostre recolzament i suport. 
Us adjuntem unes fotografies PORT DE TARRAGONA AL KANGCHENJUNGA 8586!!! Fins aviat.
Lluís i Oscar

1 comentario:

  1. Me alegra saber de vosotros, me alegra en esta mañana triste para todos los deportistas... ara mateix vaig llegir l'article... compayns...muntanyers...amunt...vos desitge tota la sort.
    Que la fuerza os acompañe!!!
    Jose A.

    ResponderEliminar